"Du borde bli författare." 


Det sa alltid min farmor till mig. Men i många år tyckte jag att tanken var löjlig. Jag kunde ju inte bli författare, det var ju något som man inte bara blev

Men hade jag vetat då att jag år senare skulle sitta med en gedigen utgivning av böcker och ett eget bokförlag så hade nog mitt unga jag blivit både chockad och livrädd på samma gång. 


Min resa som författare började av den enkla anledningen att jag inte hittade något att läsa. Jag visste precis vad jag var ute efter och sökte överallt. Jag besökte bibliotek, bokhandlare och nätbokhandlar. Men boken jag ville läsa, fanns helt enkelt inte. Så då beslöt jag mig för att skriva den. 


Men noll erfarenhet och kunskap skickade jag mitt manus till olika förlag i förhoppning om att bli utgiven. Slutresultatet var ett par standardrefuseringar, ett par positiva refuseringar och ett större förlag som jag hade en dialog med om utgivning innan de slutligen tackade nej. 


Jag hade inga större drömmar om att bli en bästsäljande författare, det enda jag ville var att få hålla min skrivna bok i handen så jag beslöt mig för att ge ut den själv. Det spelade ingen roll om tusentals skulle läsa boken eller bara enstaka personer. Skrivandet var främst för min egen skull. 


Efter debuten fortsatte jag att skriva och till min stora glädje fanns det ju faktiskt de som gillade det jag gav ut och jag beslöt mig för att fortsätta. En hobbyverksamhet som jag hade vid sidan av mitt "riktiga" jobb. 


Men mycket har hänt sen dess och idag är jag delägare och förläggare på Seraf förlag. Vi har ett trettiotal författare knutna till oss och jag arbetar idag heltid på förlaget. 


En liten dröm som växte till något stort och livsförändrande!