Seraf förlag startade i samband med utgivningen av min debutroman 2013. Det var aldrig meningen att det skulle bli något mer än så. Men så träffade jag två fantastiska kvinnor. Astrid Ahlberg och Gabriella P. Kjeilen

De var själva egenutgivare och vi kände att det skulle vara så mycket roligare om vi gav ut våra böcker under gemensam flagg. Det blev mitt förlag som fick ta över utgivningen av deras titlar eftersom jag vid det läget redan hade en enskild firma registrerad. 

Vi kämpade på i ett par år och skrev, fler författare anslöt sig, bland annat Sara Dalengren och slutligen var vid 5 författare som tillsammans arbetade med och gav ut varandras böcker. 


Det var då jag upptäckte det roliga i att ge ut andras böcker och jag började fundera på om jag inte skulle göra förlaget traditionellt istället. Jag började med att skriva traditionella avtal med Gabriella och Sara medan jag kände mig fram om detta var något jag ville göra och om det var hållbart. 


Efter två år var jag nära på att ge upp, jag kämpade med att hinna med allt och samtidigt få böckerna att nå ut, även om Gabriella skötte merparten av marknadsföringen redan då så satt vi lite fast. Jag ringde Gabriella för att meddela att förlaget skulle lägga ner men under samtalet tog det en helt ny vändning. 

I slutet av det hade jag en delägare och en helt ny plan för framtiden för Seraf! 


Idag har vi enbart traditonell utgivning och ger ut över trettio författare, med en utgivning på 15- 20 titlar per år. Vi utökade med fler genres och fler format. Under pandemiåren satt vi hemma och arbetade hårt! År 2023 fick vi en titel nominerad till Storytel awards - Flickan av mörkret av Kristina Dowling och förlaget har gått från en hobbyverksamhet till ett företag som jag numera arbetar heltid på. 


Även om jag nog alltid kommer anse mig själv som författare först och främst så är arbetet som förläggare något som är minst lika magiskt. Att få förtroendet att ge ut andras böcker och uppfylla deras drömmar är en ynnest jag aldrig kommer ta för givet. 


Du kan läsa mer om förlaget på vår hemsida och följ oss gärna på instragram!